Sprostitev, kulinarika in lepota narave
AKTUALNI VIDEO:
JEDILNIKI / MALICE

Spoštovani gostje!

Vabimo Vas, da si na povezavi JEDILNIKI, ogledate seznam jedilnikov MALIC za tekoči mesec v Gostišču Grad Vrbovec.

HITRI KONTAKT:

E-mail: felicijan.mitja@siol.net ;
Tel.: +386 (3) 5832-800 ,
Savinjska cesta 4, 3331 Nazarje,

SLOVENIJA, EUROPE


AKTUALNO:

PRENOVILI SMO SPLETNO STRAN GOSTIŠČA GRAD VRBOVEC!

S prenovo spletne strani, smo želeli poenostaviti dostop do vseh informacij, ki bi jih cenjeni obiskovalci iskali oz. želeli.

Upamo, da se boste sprehodili po spletnih straneh, saj verjamemo, da boste našli nekaj, zaradi česa nas boste obiskali!

Z veseljem vas pričakujemo!
KDO SMO?

Gostišče GRAD VRBOVEC deluje pod okriljem “GOSTINSTVA FREŠER”, ki je znano po svoji gostoljubnosti, prijaznosti in dobri postrežbi.
KAKO DO NAS?

Do kraja Nazarje lahko pridete po dveh glavnih poteh. Prva in prijazna pot je iz notranjosti Slovenije proti Celju in nato proti Zg. Sav. dolini, druga pot pa pelje iz kraja Kamnik preko prelaza Černivec (902m).

Grad Vrbovec je skozi čas služil v različne namene, kot so urad državne oblasti, državna uprava veleposestev, urad okraja in okoli leta 1915, begunci iz Primorske, tudi sedež njihove uprave čevljarske zadruge.
Ljubljanski škof Anton Bonaventura Jeglič je grad Vrbovec poimenoval “Marijin grad” in na skali sredi gradu postavil majhno cerkvico – posvečeno svetemu Jožefu, ki pa so jo med drugo svetovno vojno podrli, saj so Nemci med okupacijo hoteli na skali postaviti potiletalske topove. V času osvobajanja pa so grad zaradi Nemcev partizani požgali in s tem je nastala velika škoda, ki pa je niso nikoli v celoti odpravili, prav tako nikoli niso obnovili cerkvice na skali.

Popolna in obsežna obnova gradu se je zgodila leta 1992 po nalogu in na račun gozdnega gospodarstva s strokovno pomočjo Zavoda za spomeniško varstvo in odličnega arhitekta.

Grad Vrbovec je sedaj eden najlepših gradov na Slovenskem in kot tak je zanimiva in privlačna turistična točka.
Danes ima v Vrbovcu sedež kar nekaj podjetij in organizacij, med njimi Občina Nazarje, Gozdno gospodarstvo Nazarje, Zavod za gozdove, Gostišče Grad Vrbovec – gostinstvo Frešer, uredništvo Savinjskih novic in drugi. Od leta 2001 v gradu deluje tudi novoustanovljeni Muzej lesarstva in gozdarstva.